044 2709641
sonja@belenus.fi
vello.fi/belenus/

Esittely

Minä - Sonja

Pieni esittely lienee paikallaan, jotta tiedät keneen törmäät Belenuksessa.

Olen kovaa vauhtia kouvolalaistuva satakuntalainen. Perheeseeni kuuluvat nelijalkaiset ovat pääsääntöisesti saksalaisia ja pystykorvaisia, mutta tarpeen tullen kaikki ovat tervetulleita. Kuten Rölli, schäfer-rottweiler-malamuutti -mix, joka oli rakkautta ensisilmäyksellä.

Tärkeimmät koulutukseni koira- ja ihmispuolella

  • Dipl. Koirien ravitsemusneuvoja
  • Dipl. Urheilukoirahieroja
  • Tellington TTouch
  • Fighter Training -ohjaajakoulutus
  • Ryhmäliikunnan ohjaajakoulutus
  • Body Weight -ohjaajakoulutus
Liikunnan osaaja Sonja Mäkilä

Koulutukseltani olen turvallisuusalan työntekijä ja nykyinen päätoimeni löytyy Puolustusvoimista. Olen työskennellyt virkakoirien ohjaamisen ja kouluttamisen parissa ja tästä syystä erityiset kiinnostuksen kohteeni etenkin koirien ravitsemusneuvonnassa löytyvät koiran suorituskyvyn parantamisesta sekä stressin hallinnasta. Dipl. Koirien ravitsemusneuvoja -koulutuksen kävin Suomen Eläinterveydenhuolto-opistossa (SETO) vuonna 2014, jolloin aloitin sivutoimenani koirien ravitsemusneuvontapalveluiden tuottamisen asiakkaille. Vaikka sivutoimeni on välillä ollut tauolla, on kokemusta karttunut silti sen verran, että olen toiminut apukouluttajana SETO:n vuoden kestävässä, koirien ravitsemusneuvonnan ammattiin tähtäävässä koulutuksessa.Vuonna 2021 valmistuin SETO:n dipl. Urheilukoirahierojaksi, joten nykyisin pystyn palvelemaan vielä paremmin koira-asiakkaita. Lisäksi koirien parista löytyy kouluttautumista myös yksittäisistä kursseista mm. koiranohjaamiseen ja -kouluttamiseen sekä nenätyöskentelyyn liittyen ja valtava määrä ammattilaisten pitämiä seminaareja.

Liikuntaharrastukseni ovat vieneet minua opiskelemaan myös kaksijalkaisten hyödyksi. Vuonna 2017 kävin Spartan Academyn Fighter Training -ohjaajakoulutuksen, joka on laadukas ohjaajakoulutus monipuolisen toiminnallisen treenin rakentamiseen, turvalliseen toteuttamiseen sekä ohjaamiseen asiakkaalle. Vuonna 2020 kävin Varalan Urheiluopistossa Ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssin. Liikunnan osaamistani kehitin lisää vuonna 2021 Spartan Academyn Body Weight -ohjaajakoulutuksella. Koulutus antoi paljon lisää aikaisempaan kehonpainotreenaamisen osaamiseeni.

Koirien ravitsemusneuvoja ja liikunnan osaaja Sonja Mäkilä

Koirien kanssa olen harrastanut yli kymmenen vuotta. Ensimmäisen koirani kanssa aloitin palveluskoiraharrastukseni suojelusta ja tämä laji on pysynyt lähellä sydäntäni siitä asti. Samaisen koiruuden kanssa starttasin myös koesuoritukset erikoisjäljellä ja seuraava koira veikin minut mennessään metsäjäljen maailmaan. Aktiivisimpana harrastusaikanani toimin palveluskoiraharrastusseuramme johtokunnan jäsenenä sekä koe- ja koulutusvastaavana.

Olen aina urheillut paljon. Nykyinen päälajini ja rakkauteni löytyy brasilialaisen ju-jutsun parista. Lihaskunnon ylläpito tapahtuu tällä hetkellä pääsääntöisesti toiminnallisemman treenin muodossa. Vastapainoksi raskaaseen treeniin ja kiireeseen pyrin joogaamaan muutaman kerran viikossa. Vuosien varrelle on mahtunut myös lentopallo kilpatasolla, salibandy, laskettelu, ja ratsastus kilpavalmennuksessa sekä vain harrastellen. Olen myös ehtinyt harrastaa kuntosalilla massanhankintaa tavoitteellisesti useamman vuoden, kunnes kantapään kautta opin palautumisen merkityksen osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Erityinen paikka sydämessäni on maastojuoksulla. Pidän siitä urheilumuotona, mutta arvostan myös suuresti lähes jokapäiväistä aikaa metsäpoluilla sekä aktiviteetin mahdollisuutta juoksuttaa koirat samalla kun itse liikkuu. Erityisen lisänsä lenkkeihin tuo canicross eli vetojuoksu koiran kanssa. Juoksusta ja metsästä en luopuisi ikinä.

TRX harjoittelua talvella lumisessa metsässä