044 2709641
sonja@belenus.fi
vello.fi/belenus/

Palvelut ihmisille

Liikuntapalvelut

HUOM! Liikuntapalvelut toistaiseksi vain ulkotreeneinä ja ajanvaraus suoraan minulta!

 

Ohjauksissani keskityn toiminnalliseen, koko kehoa kuormittavaan ja monipuoliseen harjoitteluun. Treenit tapahtuvat pääasiassa kehon omalla painolla, kahvakuulilla, voimapalloilla ja käsipainoilla, mutta mukana ovat myös mm. vastuskuminauhat, boxi, levytanko ja -painot, TRX-nauhat sekä soutulaite. Yleensä treeni sisältää voimaosuuden ja sykettä nostavan osuuden. Treeni koostetaan kuitenkin AINA yksilön tarpeiden, tavoitteiden, rajoitteiden ja kokemuksen mukaan. Näin varmistetaan mielekäs, haastava ja ennen kaikkea turvallinen treenaaminen.

Treenaajat tekevät boxihyppyjä

Toiminnallinen treeni kehittää lihaskuntoa ja voimaa, kestävyyttä, tasapainoa ja liikkuvuutta. Isot lihasryhmät tekevät päätyön, mutta liikkeet aktivoivat pieniä lihaksia ja lihasketjuja. Myös koordinaatio, tasapaino ja liikkuvuus kehittyvät. Toiminnallinen harjoittelu voidaan tarvittaessa koostaa HIIT tyyppiseksi, paljon kaloreita kuluttavaksi intervallitreeniksi. Tällöin harjoittelusta saadaan maksimaalinen hyöty, kun tavoitteena on painonpudotus tai kiinteytyminen.

Suuri osa toiminnallisesta treenistä tehdään kehonpainoharjoitteluna (bodyweight training), joka tarkoittaa oman kehon painolla tehtävää, voimaa ja taitoa vaativaa liikkeiden suorittamista. Kehonpainoharjoittelu kehittää voiman lisäksi koordinaatiokykyä, tasapainoa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Harjoittelu kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisesti ja haastaa myös syviä tukilihaksia.

Monipuolisuutensa ansiosta kehonpainoharjoittelu sopii loistavasti kaiken tasoisille liikkujille, niin aloittelijoille kuin kokeneille harjoittelijoille. Liikkeistä voi lähes aina suorittaa helpotettuja tai vaikeampia versioita. Näin löydetään aina kulloisellekin taito- ja voimatasolle sopiva variaatio. Tästä esimerkkinä kaikille tuttu peruskyykky. Vaatimustasoa voidaan lisätä varioimalla liikettä vaikka yhdellä jalalla tehtävään pistoolikyykkyyn asti. Eikä se siihenkään vielä lopu!

Yksilöllistä ohjaamista

Liikuntapalveluni ovat aina tarpeeseen räätälöityjä. Pääpaino on yksilöohjauksessa, mutta ohjaan myös toiveiden mukaan pienryhmiä. Kerro siis ihmeessä, jos sinulla on kaveri-, harraste- tai työporukka, joka kaipaa liikuttamista. Joten tarvitsetpa juoksulenkeille eteenpäin potkijaa, lihaskunnon kasvatusta tai kehonhallintaa, yksin tai porukassa, ole rohkeasti yhteydessä niin katsotaan miten voin auttaa juuri Sinua!