Valmistautuminen käynnille

Yleisiä ohjeita

Tästä löydät ohjeita, jotka helpottavat valmistautumista käynnille ja selkeyttävät toimintatapojamme.

Rakennuksen päädyssä näet Belenuksen kyltin, pysäköi autosi pihaan rakennuksen sivulle. Toimitilassa ei ole vessaa eikä erillistä odotustilaa. Odotathan vuoroasi ulkona riittävän etäällä ulko-ovesta, jotta edellinen asiakas pääsee lähtemään koiransa kanssa ilman rähinöitä. Noudan teidät ulkoa.

Niemenmaantie on rauhallinen hiekkatie ja sen varressa on hyvä käyttää koiraa tarpeilla. Jos haluat pidemmän lenkin, tilan vierestä lähtee useita lenkkipolkuja metsään. Muista siivota koirasi jätökset, roska-astia löytyy rakennuksen vierestä. Näin varmistutaan, että alue pysyy viihtyisänä ja taudit eivät pääse leviämään. Sisällä hallissa on käytössä eritesakko (pissa, kakka, oksennus, veri), joten älä tingi pissatuksesta.

Tulettehan molemmat vain terveinä. Huolehditaan hyvästä hygieniasta, jotta pysytään terveinä myös tulevaisuudessa. Huomioi hygienia ja puhtaus erityisesti, mikäli liikut useammilla koirakouluilla/halleilla.

Tulethan käynnille mahdollisimman pienellä porukalla, mieluiten vain koiran omistaja/tuoja. Näin luodaan mahdollisimman rauhallinen ja häiriötön ympäristö tapaamiselle. Tämän merkitys korostuu etenkin hierontahoidossa.

Noudatan toiminnassa Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä. Kohdellaan eläimiä ja toisiamme kunnioittavasti ja ystävällisesti, aiheuttamatta kipua tai pelkoa.

Mikäli jokin asia jännittää tai askarruttaa, älä epäröi kertoa siitä! Minulle kaikkien hyvinvointi on tärkeää ja haluan, että kaikki saavat positiivisia kokemuksia. Tilanteet ja lähtökohdat ovat kaikilla erilaisia ja voimme järjestellä ympäristöä ja tapaamisen kulkua yksilöllisesti.

Valmistautuminen käynnille

Mikäli olet tulossa ensimmäiselle käynnille, olet saanut varausvahvistuksen yhteydessä linkin esitietolomakkeeseen/hyvinvointikartoitukseen. Täytä kysely rauhassa ja hyvissä ajoin ennen vastaanottoa. Näin ehdin perehtyä teidän tilanteeseen jo ennakolta. Jos kyselyn täyttämisessä on haasteita, voimme myös täyttää sen yhdessä vastaanotolla.

Varaa mukaasi riittävästi koiralle mieluista palkkaa, esim. herkkuja tai lelu. Voit myös ottaa mukaasi useamman vaihtoehdon. Ota mukaasi myös koiralle mieleistä taukopuuhaa, kuten nuusku- tai nuolumatto, muu pitempikestoinen ruokavirike tai pureskeltavaa. Näin vältytään mm. koiran turhautumiselta sillä välin kun hänen kanssaan ei aktiivisesti tehdä. Erityisesti ravitsemusneuvonnan käynnillä joudumme keskustelemaan paljon, jolloin koiran rauhoittumista vieraassa paikassa on hyvä tukea.

Ruoki koira teidän normaalin päivärytminne mukaan. Koiraa ei ole tarkoitus pitää nälässä ennen koulutusta tai muuta käyntiä. Vältä kuitenkin raskasta ruokintaa erityisesti ennen hierontaa.

Huolehdi, että koira pääsee tekemään tarpeensa ennen käyntiä. Vältä kuitenkin raskasta ja kiihdyttävää liikuntaa (esim. palloleikkejä) ennen käyntiä. Niemenmaantien varressa on hyvä käyttää koiraa tarpeilla. Ethän päästä koiraa pihaan kulkemaan. Muista kerätä jätökset (roska-astia löytyy toimitilan vierestä ulkona). Näin ympäristö pysyy kaikille viihtyisänä.

Tarkista koiran varusteet ennen käyntiä. Varusteiden tulee olla ehjät, turvalliset ja koiralle mukavat päällä. Suosi valjaita ja vähintään 5m pitkää kiinteää liinaa/talutinta. Hierontaan koiralle voi ottaa oman tutun peiton mukaan, jolle se ehkä osaa jo käydä rauhoittumaan.

Muista huolehtia koiran lämpimänä tai viileänä pitämisestä kelien mukaan, ennen ja jälkeen käynnin. Huomioi tämä erityisesti, mikäli koira menee käynnin jälkeen tai ryhmäkoulutuksien aikana autoon. Varaa tätä varten koiralle mukaan esimerkiksi sen oma takki.

Käynnin jälkeen koiran on hyvä päästä heti tarpeilleen. Koira saattaa olla normaalia väsyneempi ja hänellä saattaa olla normaalia suurempi jano loppu päivän. Huolehdithan, että koiralla on runsaasti vettä tarjolla ja sillä on mahdollisuus juoda vapaasti. Muista antaa koiralle riittävästi aikaa palautua.

Hieronta extra
Hoitotilanteessa keskitytään koiraan, joten olethan itsekin rauhallinen ja rento. Alkuhaastattelun ja tutkimisen jälkeen, hieronnan alettua, pyrimme puhumaan vain vähän ja mahdollisimman vähän koiraa kiihdyttäen. Sinun tärkeä roolisi on ohjata koiraa hieronnan aikana. Kerron sinulle hoidon edetessä, miten haluan sinun sijoittuvan ja ohjaavan koiraa (pyydän sinua esim. sijoittumaan koiran päänpuolelle tai kääntämään koiran toiselle kyljelle). Kaikki toimenpiteet tehdään rauhallisesti ja täysin koiran ehdoilla.

Jäikö jokin mietityttämään? Ole rohkeasti yhteydessä suoraan Sonjaan
044 2709641 tai info@belenus.fi